Hager i samarbete med Ronald McDonald Hus

Familj till familj är ett långsiktigt initiativ och en möjlighet för dig med barn som vårdas för allvarlig sjukdom att få en hjälpande hand i vardagen.

Vi på Hager vill hjälpa familjer som har ett eller flera sjuka barn som vårdas på institution eller sjukhus under så pass lång tid att familjen behöver ett boende på Ronald McDonald Hus i Göteborg. Det är i samarbete med just Ronald McDonald Hus vi genomför detta och det är en ära för oss att få kroka arm med en så godhjärtad stiftelse.

Därför skänker vi en krona från varje sålt 2-vägsuttag i serie berker S.1. Pengarna går till familjerna som bor på Ronald McDonald Hus i Göteborg. Genom att välja våra 2-vägsuttag är du en hjälpande hand för familjer med sjuka barn

Vad kan vi hjälpa till med?

Jo, när det finns allvarligt sjuka barn i familjen som behöver vård utanför hemmet under långa perioder, t.ex. en månad eller längre, så hamnar lätt vardagen i träda. Jobbet som förälder fokuseras kring det sjuka barnet och allt annat hamnar vid sidan om, men måste ändå göras. Det kan vara saker som att ta hand om ett husdjur, vattna blommor, handla mat eller städa rummet på Ronald McDonald Hus. Det är du själv som beskriver vad du behöver hjälp med sen tar vi ställning till hur vi kan hjälpa dig.

Ronald McDonald Hus

Ronald McDonald Hus är en fristående ideell stiftelse vars fokus är att husera och underlätta familjer med barn som vårdas för allvarlig sjukdom. En hemlik och trygg boendemiljö som fungerar som ett ”hem hemifrån” för svårt sjuka barn och deras familjer. Här kan hela familjen bo tillsammans under tiden det sjuka barnet behandlas på det närliggande sjukhuset. Idag har vi fem hus i Göteborg, Huddinge, Linköping, Lund och Uppsala. Vår förhoppning är att alla de stora universitetssjukhusen i Sverige ska kunna erbjuda familjer boende på ett Ronald McDonald Hus.

Ronald McDonald hus i t.ex. Göteborg kan ta emot upp till 41 familjer samtidigt. Varje år får mellan 600 och 700 familjer möjlighet att bo där under både korta och långa behandlingsperioder. Läs mer om Ronald McDonald Hus här.